Flyskader

Om ulykken er ute og din bagasje har blitt skadet i sammenheng med en flyreise, skal flyselskapet erstatte bagasjen. Vi samarbeider med flere flyselskap for å på beste måte kunne hjelpe deg som reisende.


Vi håndterer kofferter og reisetilbehør, ikke f.eks. barnevogner og sportsutstyr.


Meld fra om skadet bagasje


Tenk på å alltid kontrollere din koffert med en gang på flyplassen, så du kan melde fra om eventuelle skader direkte til flyselskapet. Noen ganger oppdager man ikke skader før i etterkant, og derfor har du 7 dager på deg (regnet fra reisedato) til å melde fra om skaden.


Slik gjør du


1. Ved skadeanmeldelse til flyselskapet får du en PIR-rapport (Property Irregularity Report). Gyldighetstiden for en PIR-rapport varierer mellom ulike flyselskap, les nøye informasjonen på akkurat din skaderapport.


2. Besøk din nærmeste Morris-butikk, ta med både PIR-rapporten og din ødelagte koffert. Finnes kvittering, kontoutskrift eller liknende fra kjøptilfellet av kofferten, så er det også bra å ta med. .


3. Vårt kyndige personell gjør en vurdering av kofferten samt en bedømming om det går an å reparere, eller om den er så skadet at den må erstattes . I det fall kofferten må erstattes og modellen ikke finnes i vårt sortiment, får du velge en likeverdig koffert i tilsvarende prisklasse. 


Om kjøpskvittering savnes utgår vi ifra de priser som tilbys via det offisielle varemerkets hjemmeside eller fra distributøren av varemerket. Etter 1 år minsker din koffert i verdi, generelt bruker man å si 10% per år opp til 5 år, men disse retningslinjene kan variere mellom de ulike flyselskapene.


Når du har fått en ny koffert fra butikk har du bytterett i 30 dager, som medlem har du bytterett i 60 dager. Ved flyskade-håndtering gjelder ikke åpent kjøp.


I det fall du foretrekker å få kontanter i stedet for en ny koffert må du henvende deg direkte til flyselskapet for erstatning.


Vi samarbeider med følgende flyselskap:


AIR BALTIC

AIR FRANCE

AUSTRIAN AIRLINES

BRITISH AIRWAYS

BRUSSELS AIRLINES

CSA CZECH AIRLINES

EMIRATES

ETHIOPIAN AIRLINES

FINNAIR

FLYVIKING

ICELANDAIR

KLM

LOT POLISH AIRLINES

LUFTHANSA

NORWEIGAN

NOVAIR (APOLLO)

SAS

SWISS AIR

TAP AIR

THAI AIR

TUIFLY NORDIC

THOMAS COOK AIRLINES

UNITED AIRLINES

WIDERØE