Flyskader

Om ulykken er ute og din bagasje har blitt skadet i sammenheng med en flyreise, skal flyselskapet erstatte bagasjen. Vi samarbeider med flere flyselskap for å på beste måte kunne hjelpe deg som reisende.


Vi håndterer kofferter og reisetilbehør, ikke f.eks. barnevogner og sportsutstyr.


Meld fra om skadet bagasje


Tenk på å alltid kontrollere din koffert med en gang på flyplassen, så du kan melde fra om eventuelle skader direkte til flyselskapet. Noen ganger oppdager man ikke skader før i etterkant, og derfor har du 7 dager på deg (regnet fra reisedato) til å melde fra om skaden.


Slik gjør du


1. Ved skadeanmeldelse til flyselskapet får du en PIR-rapport (Property Irregularity Report). Gyldighetstiden for en PIR-rapport varierer mellom ulike flyselskap, les nøye informasjonen på akkurat din skaderapport.


2. Besøk din nærmeste Morris-butikk, ta med både PIR-rapporten og din ødelagte koffert. Finnes kvittering, kontoutskrift eller liknende fra kjøptilfellet av kofferten, så er det også bra å ta med. .


3. Vårt kyndige personell gjør en vurdering av kofferten samt en bedømming om det går an å reparere, eller om den er så skadet at den må erstattes . I det fall kofferten må erstattes og modellen ikke finnes i vårt sortiment, får du velge en likeverdig koffert i tilsvarende prisklasse. 


Om kjøpskvittering savnes utgår vi ifra de priser som tilbys via det offisielle varemerkets hjemmeside eller fra distributøren av varemerket. Etter 1 år minsker din koffert i verdi, generelt bruker man å si 10% per år opp til 5 år, men disse retningslinjene kan variere mellom de ulike flyselskapene.


Når du har fått en ny koffert fra butikk har du bytterett i 30 dager, som medlem har du bytterett i 60 dager. Ved flyskade-håndtering gjelder ikke åpent kjøp.


I det fall du foretrekker å få kontanter i stedet for en ny koffert må du henvende deg direkte til flyselskapet for erstatning.


Vi samarbeider med følgende flyselskap:


AIR BALTIC

AIR FRANCE

AUSTRIAN AIRLINES

BRITISH AIRWAYS

BRUSSELS AIRLINES

EMIRATES

ETHIOPIAN AIRLINES

FINNAIR

FLYVIKING

ICELANDAIR

KLM

LUFTHANSA

NORWEIGAN

NOVAIR (APOLLO)

SWISS AIR

TAP AIR

TUIFLY NORDIC

UNITED AIRLINES

WIDERØE